Strength & ConditioningStrentgh & Conditioning trainingen zijn intensief en uitdagend. We maken onderscheid in Strength & Conditioning, Conditioning en Open Gyms (vrij trainen) in ons aanbod. We variëren in oefeningen en organisatievormen. Hierdoor word je telkens weer fysiek en mentaal op een andere manier 'geprikkeld'. Onder weerstand van materialen zoals barbells, dumbbells, kettlebells, slamballen, sleeën en eigen lichaamsgewicht train je op de hoogst mogelijke intensiteit.
 
Onze trainers passen de oefeningen aan, aan jouw trainingsniveau waarbij techniek prioriteit heeft. Zo werken we aan een sterke, solide basis waarbij de belastbaarheid van de sporter geleidelijk toeneemt.  

Het doel van de Conditioning-trainingen is het vergroten van het krachtuithoudingsvermogen. Dat betekent dat de intensiteit nadat de mobilisatie-oefeningen zijn geweest constant hoog wordt gehouden, maar die door de sporter wel voor langere periode vol kan worden gehouden. Na de mobilisatie-oefeningen volgt er een korte (5 minuten) intensievere warming up. Daarna volgt er een uitleg over de kern waarin de sporters weer kunnen herstellen. De kern van de conditioning duurt vervolgens 30-40 minuten afhankelijk van de organisatievorm. Daarna wordt er afgesloten met een finisher, variabel in intensiteit, individueel, als groep, in tweetallen/drietallen. Tot slot volgt er een cooling down.

OVERZICHT:

• 5 MIN WU (MOBILISATIE-OEFENINGEN)

• 5 MIN INTENSIEVE WARMING UP

• 30-40 MIN CONDITIONING

• 5 MIN FINISHER ALS OPTIE

• 5 MIN COOLING DOWN